Izbor maziva za podmazivanje opreme u prehrambenoj industriji

Tarandek, Tomislav (2013) Izbor maziva za podmazivanje opreme u prehrambenoj industriji. = Master's thesis , Sveučilište u Zagrebu, Fakultet strojarstva i brodogradnje, UNSPECIFIED. Mentor: Lisjak, Dragutin.

[img] Text
04_07_2013_Tomislav_Tarandek_-_Diplomski_rad_-_2013..pdf
Restricted to Repository staff only Jezik dokumenta:Croatian

Download (6MB)

Abstract (Croatian)

U ovom radu dana je klasifikacija maziva s naglaskom na ona maziva koja se upotrebljavaju u industrijskoj proizvodnji. Također, dan je opis tribosustava i klasifikacija trošenja s glavnim mehanizmima trošenja. Opisana je i problematika podmazivanja u prehrambenoj industriji s naglaskom na kriterije za izbor maziva certificiranih za upotrebu u proizvodnji hrane te su opisani i ostali opći kriteriji kod izbora maziva.U praktičnom dijelu rada dan je plan podmazivanja jedne linije za punjenje piva kao dio preventivnog održavanja linije te je AHP analitičkom metodom višekriterijalnog odlučivanja definiran dobavljač maziva koji u najvećoj mjeri udovoljava postavljenim kriterijima.

Item Type: Thesis (Master's thesis)
Uncontrolled Keywords: prehrambena industrija; H1 maziva; plan podmazivanja; izbor maziva; AHP metoda
Date Deposited: 22 Sep 2014 18:00
Last Modified: 16 Oct 2015 12:54
URI: http://repozitorij.fsb.hr/id/eprint/2313

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year

Nema podataka za dohvacanje citata