Projekt sustava klimatizacije sportske dvorane

Čikotić, Ante (2008) Projekt sustava klimatizacije sportske dvorane. = Master's thesis , Sveučilište u Zagrebu, Fakultet strojarstva i brodogradnje, UNSPECIFIED. Mentor: Balen, Igor.

[img] Text
11_07_2008_knjiznica_fsb1.pdf - Published Version
Restricted to IP adress Jezik dokumenta:Croatian

Download (3MB)

Abstract (Croatian)

U ovom radu napravljeno je projektno rješenje za grijanje, hlađenje i ventilaciju sportske višenamjenske dvorane. Arhitektonska podloga je idejno rješenje d.i.a. Vedrana Duplančića za prostor Gradske sportske dvorane u Varaždinu prijavljene na natječaj za urbanističko-arhitektonsko rješenje. Prostor sportskog dvorane korisne površine cca 11000 m2 nalazi se uz samu obalu rijeke Drave. Tlocrt sportske dvorane sa oznakama prostorija prikazan je u prilogu 1, 2, 3, 4. Potrebno je izraditi glavni projekt termotehničkih instalacija koji će obuhvatiti slijedeće tehničke cjeline: - sportski teren s gledalištem s 5250 sjedećih mjesta - podrum na koti -3,00 gdje se nalaze grupne svlačionice igrača, trenera i sudaca, teretana, ambulanta, prostori za provedbu natjecanja, masaža i sauna, - prizemlje gdje su prateći tehnički prostori, energetski prostori kao plinska kotlovnica, trafostanica, agregat, strojarnice, spremište, garderobe i sanitarije za gledatelje, uredi, te ostali prostori u funkciji dvorane, - prvi kat na koti +4,20 kao glavni ulaz/izlaz i komunikacija posjetitelja prema slijedećim etažama. Unutar prostora hall-a su ugostiteljski objekti i sanitarni prostori, garderobe te ostali prostori u funkciji dvorane (rashladnici i slično). - drugi kat na koti +9,30 prostorima za komentatore i tehniku prijenosa (TV; elektronski mediji i slično), prostorima za konferencije, prostorima u funkciji dvorane (klima komore i slično) i prostore za ostale razne namjene.

Item Type: Thesis (Master's thesis)
Uncontrolled Keywords: klimatizacija; projektiranje klimatizacije; grijanje; hlađenje
Divisions: 300 Department of Thermodynamics, Thermal and Process Engineering > 320 Chair of Thermal and Process Engineering
Date Deposited: 22 Sep 2014 18:00
Last Modified: 12 Apr 2021 08:11
URI: http://repozitorij.fsb.hr/id/eprint/280

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year