Kos, Filip (2008) Zamrzavanje bobičastog voća i povrća. = Undergraduate thesis , Sveučilište u Zagrebu, Fakultet strojarstva i brodogradnje, UNSPECIFIED. Mentor: Soldo, Vladimir.
|
Text
03_09_2008_Kos_zavrsni_rad.pdf - Published Version Jezik dokumenta:Croatian Download (1MB) | Preview |
Abstract (Croatian)
Zamrzavanje bobičastog voća i povrća provodi se u hladionicama s intenzivnim strujanjem zraka. Bobičasto voće i povrće zamrzava se u fluidiziranom sloju na temperaturu -18°C. Takvo stanje postiže se rashladnim uređajem s jednostupanjskom kompresijom. U ovom završnom radu potrebno je projektirati rashladni sustav za potrebe zamrzavanja bobičastog voća i povrća u hladionici s intenzivnim strujanjem zraka. Postrojenje je locirano u kontinentalnom dijelu Hrvatske. U uvodnom dijelu opisane su karakteristike zamrznutog voća i povrća, potrebne brzine zamrzavanja voća i povrća te tehnologija zamrzavanja u fluidiziranom sloju. Kasnije u nastavku izrađen je proračun kapaciteta komora i potrebnih komponenti rashladnog sustava te shema spajanja uređaja i dspozicijski crtež čitavog sustava.
Item Type: | Thesis (Undergraduate thesis) |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | rashladni uređaji; R404A; |
Divisions: | 1000 Department of Materials > 1020 Chair of Heat Treatment and Surface Engineering |
Date Deposited: | 22 Sep 2014 18:00 |
Last Modified: | 13 Apr 2021 08:19 |
URI: | http://repozitorij.fsb.hr/id/eprint/326 |
Actions (login required)
![]() |
View Item |