Numerička studija udara kapljice u kose površine

Marić, Tomislav (2008) Numerička studija udara kapljice u kose površine. = Undergraduate thesis , Sveučilište u Zagrebu, Fakultet strojarstva i brodogradnje, UNSPECIFIED. Mentor: Jasak, Hrvoje.

[img]
Preview
Text
11_09_2008_Tomislav_Maric_zavrsni_rad.pdf - Published Version Jezik dokumenta:Croatian

Download (408kB) | Preview

Abstract (Croatian)

Numeričke simulacije udara kapljice u kose površine su do nedavno bile ograničene na slučajeve kod kojih se uz mala odstupanja moglo pretpostaviti osnosimetrično strujanje. Mogučnost simuliranja asimetričnih dvofaznih strujanja korištenjem paralelnih računala i snažnog računalnog alata kao što je OpenFOAM bilo je glavni motiv za izradu ovog rada. Parametri koji opisuju proces udara kapljice u površinu zida su povezani sa vrijednostima određenim eksperimentalnim proučavanjem. Objašnjen je matematički model dvofaznog strujanja sa slobodnom površinom na kojem se temelji numeričko rješenje, opisane su prilagodbe aplikaciji interFoam koja strujanje rješava numerički, kao i aplikacija za obradu rezultata simulacija koja je izrađena u okviru rada u programskom jeziku C++. Usporedba rezultata eksperimenta i simulacija prikazane su u obliku dijagrama.

Item Type: Thesis (Undergraduate thesis)
Uncontrolled Keywords: numeričke simulacije; OpenFOAM programski paket; asimetrično dvofazno strujanje; slobodna površina; C++ programski jezik; matematički model
Divisions: 500 Department of Energy, Power Engineering and Environment > 530 Chair of Turbomachinery
Date Deposited: 22 Sep 2014 18:00
Last Modified: 13 Apr 2021 10:02
URI: http://repozitorij.fsb.hr/id/eprint/342

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year