Sustav za konfiguriranje komponenata mjernog transformatora

Renjo, Robert (2008) Sustav za konfiguriranje komponenata mjernog transformatora. = Undergraduate thesis , Sveučilište u Zagrebu, Fakultet strojarstva i brodogradnje, UNSPECIFIED. Mentor: Marjanović, Dorian.

[img]
Preview
Text
25_09_2008_Sustav_za_konfiguriranje_komponenata_mjernog_transformatora.pdf - Published Version Jezik dokumenta:Croatian

Download (977kB) | Preview

Abstract (Croatian)

Ovaj rad proučava upotrebu parametara pri odabiru komponenti iz skupa komponenti. Upotrebom parametarskog odabira omogućena je ušteda vremena i smanjenje eventualnih pogrešaka. Odabir komponenti vrši se temeljem zadanih parametara. Zadavanje odnosno unos parametara vrši korisnik. Zadani parametri uspoređuju se s dimenzijama promatranih komponenti. Promatrane komponente su glava i vrat koje pripadaju osnovnom skupu komponenti mjernog transformatora. Dimenzije tih komponenti koje se uspoređuju s zadanim parametrima moraju zadovoljiti dva uvjeta. Prvi uvjet koji moraju zadovoljiti je da osiguraju međusobnu kompatibilnost glave i vrata. Osiguranje kompatibilnosti glave i vrata omogućuje se formiranje sklopa glave i vrata. Drugi uvjet koji moraju zadovoljiti je taj da te dimenzije definiraju geometriju sklopa glave i vrata unutar koje će biti smještene jezgre transformatora. Rad je napravljen upotrebom Product Structure Explorer-a koji je jedan od alata Windchill PDMlinka, sustava za upravljanjem podacima i proizvodu. Komponente korištene u ovom radu pripadaju osnovnom skupu komponenti mjernog transformatora. U radu je prikazan odabir tih komponenti temeljem zadanih parametara upotrebom Product Structure Explorer-a.

Item Type: Thesis (Undergraduate thesis)
Uncontrolled Keywords: konfiguriranje; Windchill; parametarski odabir komponenti; komponente; parametarski odabir; mjerni transformator
Divisions: 100 Department of Design > 110 Chair of Design
Date Deposited: 22 Sep 2014 18:00
Last Modified: 13 Apr 2021 14:40
URI: http://repozitorij.fsb.hr/id/eprint/358

Actions (login required)

View Item View Item