Logistika prihvata i otpreme tereta na Zračnoj luci Zagreb

Smolar, Dean (2008) Logistika prihvata i otpreme tereta na Zračnoj luci Zagreb. = Master's thesis , Sveučilište u Zagrebu, Fakultet strojarstva i brodogradnje, UNSPECIFIED. Mentor: Đukić, Goran.

[img]
Preview
Text
13_11_2008_Dean_Smolar_Diplomski_rad.pdf - Published Version Jezik dokumenta:Croatian

Download (8MB) | Preview

Abstract (Croatian)

U diplomskom radu prikazan je i analiziran sustav za prihvat i otpremu tereta na Zračnoj luci Zagreb. U prvom dijelu rada prikazano je poduzeće Zračna luka Zagreb i opisan značaj zračnog teretnog transporta. Detaljnije je opisana djelatnost poduzeća te njeni ciljevi i organizacijski ustroj te su ukratko definirani logistički pojmovi vezani za transport. Na kraju je detaljnije analiziran zračni teretni promet u svijetu, Hrvatskoj i na Zračnoj luci Zagreb. U drugom dijelu opisan je sam proces prijema i otpreme tereta te je napravljena detaljnija analiza sustava za prihvat i otpremu. Analiziran je prostor robnih skladšta, postojeća oprema koja se koristi te tokovi materijala i informacija. Na temelju analize uočeni su neki nedostaci sustava pa su u zadnjem poglavlju dati mogući prijedlozi poboljšanja.

Item Type: Thesis (Master's thesis)
Uncontrolled Keywords: logistika; intermodalni transport; zračni transport; cargo sektor; robno skladište; upravljanje operacijama
Divisions: 700 Department of Industrial Engineering > 710 Chair of Production Design
Date Deposited: 22 Sep 2014 18:00
Last Modified: 13 Apr 2021 17:31
URI: http://repozitorij.fsb.hr/id/eprint/395

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year