Idejno rješenje sustava za recikliranje otpadne vode industrijskog postrojenja

Matković, Krešimir (2009) Idejno rješenje sustava za recikliranje otpadne vode industrijskog postrojenja. = Master's thesis , Sveučilište u Zagrebu, Fakultet strojarstva i brodogradnje, UNSPECIFIED. Mentor: Dobrović, Slaven.

[img]
Preview
Text
21_01_2009_DIPLOMSKI_RAD.pdf - Published Version Jezik dokumenta:Croatian

Download (915kB) | Preview

Abstract (Croatian)

Ovim radom razrađeno je tehnološko rješenje recikliranja vode industrijskog pogona na primjeru jedne tvornice za preradu duhana. U prvom dijelu rada, na temelju evidencije o sastavu i količini otpadne vode, kao i uvida u vrste i količine različitih vrsta voda koje se koriste u tvornici, opisano je zatečeno stanje u pogonu. Za kvalitetno definiranje tehnološkog rješenja, prikupljeni su podaci o sastavu i količinama otpadne vode za 2007. godinu. Sustav za recikliranje otpadne vode je koncipiran na naćin da se omogući maksimalno iskorištenje raspoloživih količina, uvodeći stupnjevanu obradu vode. Razrađene su dvije varijante tehnološkog rješenja za povrat obrađene otpadne vode kapaciteta 25 m3/h. U prvoj varijanti koristi se membranski ultrafiltracijski postupak, a druga varijanta uključuje primjenu ozona te stupnjevanu filtraciju pješčanim filtrom i filtrom s aktivnim ugljenom.

Item Type: Thesis (Master's thesis)
Uncontrolled Keywords: voda; obrada; recikliranje; ultrafiltracija
Divisions: 500 Department of Energy, Power Engineering and Environment > 540 Chair of Water and Environmental Engineering
Date Deposited: 22 Sep 2014 18:00
Last Modified: 15 Apr 2021 11:33
URI: http://repozitorij.fsb.hr/id/eprint/474

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year