Grijanje obiteljske kuće

Nekić, Iva (2009) Grijanje obiteljske kuće. = Undergraduate thesis , Sveučilište u Zagrebu, Fakultet strojarstva i brodogradnje, UNSPECIFIED. Mentor: Balen, Igor.

[img] Text
23_02_2009_Iva_Nekic-zavrsni_rad.pdf - Published Version
Restricted to IP adress Jezik dokumenta:Croatian

Download (1MB)

Abstract (Croatian)

Predmet završnog rada je projektno rješenje sustava grijanja i pripreme potrošne tople vode obiteljske kuće. Građevina je ukupne korisne površine 240 m2 na tri etaže (podrum, prizemlje i prvi kat) i nalazi se na području grada Zagreba. Za grijanje obiteljske kuće koristi se centralno toplovodno grijanje režima 70/55 °C. U svim prostorijama osim u kupaonicama ogrjevna tijela su pločasti radijatori dok se u kupaonicama nalazi podno grijanje režima 55/45°C u kombinaciji s cijevnim radijatorom (kupaonske ljestve). Ogrjevna tijela su se odabirala na temelju dobivenih vrijednosti proračunom toplinskih gubitaka pojedine prostorije za zimsko razdoblje. Za pripremu potrošne tople vode koristi se kombinacija plinskog kotla s atmosferskim plamenikom i solarnog kolektora s time da solarni kolektor mora pokriti maksimalne potrebe za potrošnom toplom vodom u razdoblju od svibnja do rujna dok u ostalim mjesecima služi za dogrijavanje.U radu je napravljen proračun i navedeno projektno rješenje za odabrani sustav. U prilogu se nalaze crteži koji prikazuju shemu spajanja, shemu usponskih vodova, instalaciju grijanja po etažama te kotlovnicu.

Item Type: Thesis (Undergraduate thesis)
Uncontrolled Keywords: grijanje; obiteljska kuća; solarni kolektor
Divisions: 300 Department of Thermodynamics, Thermal and Process Engineering > 320 Chair of Thermal and Process Engineering
Date Deposited: 22 Sep 2014 18:00
Last Modified: 15 Apr 2021 14:24
URI: http://repozitorij.fsb.hr/id/eprint/512

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year