Idejni projekt kompresorskog agregata

Drmić, Ante (2009) Idejni projekt kompresorskog agregata. = Conceptual design of compressor. Undergraduate thesis , Sveučilište u Zagrebu, Fakultet strojarstva i brodogradnje, UNSPECIFIED. Mentor: Andrassy, Mladen.

[img]
Preview
Text
06_03_2009_Zavrsni_rad.pdf - Published Version Jezik dokumenta:Croatian

Download (364kB) | Preview

Abstract (Croatian)

Završni rad naziva „Idejni projekt kompresorskog agregata“ izrađen je kako se vidi i iz naziva teme na razini idejnog projekta. Rad se sastoji od četiri poglavlja. Prvo poglavlje je tehnički opis, gdje su navedene osnovne tehničke karakteristike kompresorskog agregata, opisani su osnovni djelovi i standardna oprema kompresora te je ukratko opisana upotreba kompresora. U drugom poglavlju proračunate su i dimenzionirane osnovne veličine kompresorskog agregata kao što su promjeri cilindara I.i II.stupnja kompresije, stapaj, temperature i tlakovi na svim karakterističnim mjestima, volumetrički stupnjevi djelovanja, tehnički rad kompresora, dimenzioniran je međuhladnjak s ventilatorom i volumen tlačnog spremnika. U trećem poglavlju izrađena je simulacija rada kompresora pri puštanju u pogon, za promjenu tlaka tlačnog voda od 1 do 15 bar-a. Simulacija je prikazana dijagramski uz komentare istih, a obrađeni su: omjer kompresije I.i II.stupnja, volumetrički stupanj djelovanja I.i II.stupnja, dobava i pogonska snaga. četvrto poglavlje sastoji se od konstukcijskog crteža u dvije projekcije i 3D modela.

Item Type: Thesis (Undergraduate thesis)
Uncontrolled Keywords: kompresor; optimalni međutlak; kompresijski omjer; tlačni spremnik
Divisions: 300 Department of Thermodynamics, Thermal and Process Engineering > 320 Chair of Thermal and Process Engineering
Date Deposited: 22 Sep 2014 18:00
Last Modified: 15 Oct 2021 12:44
URI: http://repozitorij.fsb.hr/id/eprint/571

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year