Izrada grafičkog korisničkog sučelja primjenom programskog paketa WinCC i povezivanje s programibilnim logičkim kontrole

Petrović, Tomislav (2009) Izrada grafičkog korisničkog sučelja primjenom programskog paketa WinCC i povezivanje s programibilnim logičkim kontrole. = Undergraduate thesis , Sveučilište u Zagrebu, Fakultet strojarstva i brodogradnje, UNSPECIFIED. Mentor: Zorc, Davor.

Full text not available from this repository.

Abstract (Croatian)

Programabilni logički kontroleri su neizostavan dio svakog procesa industrijske automatizacije. Njihova pouzdanost, točnost ponovljivosti i otpornost na svakojake smetnje, čine ih optimalnim izborom za kontrolu i upravljanje procesima u kojima je potrebna reakcija u realnom vremenu. Zbog složenosti zadaće kojima su namijenjeni, njihova upotreba nije nimalo jednostavna, te je za njihovo programiranje, instalaciju i korištenje potrebno zasebno educirati ljude. Kako bi se olakšalo korištenje programabilnih logičkih kontrolera, osmišljeni su rješenja uporabe istih pomoću zaslona osjetljivih na dodir. Ovaj završni rad proučava sustav programabilnog logičkog kontrolera Simatic S7-200, operatorskog panela TP 177micro, kao i aplikacijsku podršku za izradu grafičkih sučelja na uređaju TP 177micro, WinCC flexible Micro 2005 SP1. Uz to, izrađeno je i dokumentirano grafičko sučelje za nadzor upravljačkog programa koji kontrolira smjer vrtnje elektromotora.

Item Type: Thesis (Undergraduate thesis)
Uncontrolled Keywords: plc; touchscreen; grafičko sučelje; automatizacija; wincc
Divisions: 900 Department of Robotics and Production System Automation > 910 Chair of Engineering Automation
Date Deposited: 22 Sep 2014 18:00
Last Modified: 16 Oct 2015 13:14
URI: http://repozitorij.fsb.hr/id/eprint/695

Actions (login required)

View Item View Item

Nema podataka za dohvacanje citata