Dvostruke komande za vozilo autoškole

Banjanin, Stanko (2009) Dvostruke komande za vozilo autoškole. = Double commands for driving school vehicles. Undergraduate thesis , Sveučilište u Zagrebu, Fakultet strojarstva i brodogradnje, UNSPECIFIED. Mentor: Lulić, Zoran.

[img]
Preview
Text
16_07_2009_ZAVRSNI_RAD_Stanko_Banjanin_Dvostruke_komande_za_vozilo_autoskole.pdf - Published Version Jezik dokumenta:Croatian

Download (2MB) | Preview

Abstract (Croatian)

U završnom radu modelirane su u CAD programskom paketu CATIA dvostruke nožne komande koje se koriste u vozilima autoškole koja služe osposobljavanju kandidata za vozače. Isto tako, analizirani su ECE-pravilnici koji se odnose na tu vrstu opreme, tj; općenito ne nožne komande, njihov raspored i smještaj u vozilu. ECE-pravilnici i EU direktive uspoređeni su sa propisima koji se odnose na takvu opremu u Republici Hrvatskoj. Analizirana je kinematika uređaja tj, kakva se gibanja vrše na tom uređaju . Također je napravljena analiza čvrstoće karakterističnih dijelova. Svrha ove provjere je da se vidi hoće li uređaj izdržati silu koja se prenosi preko pedale, tj. hoće li uslijed te sile doći do plastične deformacije na karakterističnim dijelovima. Analiza čvrstoće je provedena u CATIA-i, FEM analizom, a radi usporedbe rezultata neki od dijelova su još provjereni klasičnim proračunom nauke o čvrstoći.

Item Type: Thesis (Undergraduate thesis)
Uncontrolled Keywords: komande; nožne; autoškola; vozilo
Divisions: 400 Department of IC Engines and Mechanical Handling Equipment > 410 Chair of IC Engines and Motor Vehicles
Date Deposited: 22 Sep 2014 18:00
Last Modified: 14 Jan 2022 16:23
URI: http://repozitorij.fsb.hr/id/eprint/710

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year