Robotska stanica za umetanje krivuljne osovinice

Bator, Damjan (2009) Robotska stanica za umetanje krivuljne osovinice. = Robotic station for cam shaft insertion. Master's thesis (Bologna) , Sveučilište u Zagrebu, Fakultet strojarstva i brodogradnje, UNSPECIFIED. Mentor: Jerbić, Bojan.

[img]
Preview
Text
15_10_2009_Diplomski.pdf - Published Version Jezik dokumenta:Croatian

Download (13MB) | Preview

Abstract (Croatian)

Predmet razrade diplomskog rada je problem izrade montažnog sustava automatizirane stanice za sklapanje termoregulatora, u smislu umetanja krivuljne osovinice u kućište zadanog proizvoda odnosno dijela termoregulatora. Početni dio rada predstavlja uvod u osnove montaže, automatizacije i osnove robota SCARA robotske strukture koja će se primjenjivati u zadatku. U zadatku osnovni predmet rada, odnosno krivuljnu osovinicu, je potrebno dostaviti pravilno orijentiranu na postavljenoj paleti. Predmet na kojemu će se izvršiti sklapanje predstavlja sklop kućišta i poklopca termoregulatora, koje se automatskim transportom dostavlja i zaustavlja na predviđenom mjestu. Primjenjuje se robot SCARA robotske strukture za sastavljanje i oblikuju se nastavci za hvataljku potrebni za prihvat osovinice. Praktični dio rada i sama implementacija rješenja se provodi u Laboratoriju za projektiranje izradbenih i montažnih sustava FSB-a. Rješenje zadatka se odnosi na tehnološki proces i sustav na koji će se stanica primijeniti kao i na problem integracije u glavni montažni sustav.

Item Type: Thesis (Master's thesis (Bologna))
Uncontrolled Keywords: montaža; SCARA robot; krivuljna osovinica
Divisions: 900 Department of Robotics and Production System Automation > 920 Chair of Manufacturing and Assembly System Planning
Date Deposited: 22 Sep 2014 18:00
Last Modified: 17 Jan 2022 13:31
URI: http://repozitorij.fsb.hr/id/eprint/727

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year