Prijedlog suvremenog sustava odravanja

Funtak, Dalibor (2009) Prijedlog suvremenog sustava odravanja. = Proposal of modern maintenance system. Master's thesis (Bologna) , Sveučilište u Zagrebu, Fakultet strojarstva i brodogradnje, UNSPECIFIED. Mentor: Čala, Ivo.

[img] Text
22_10_2009_Diplomski_rad,_Funtak_Dalibor.pdf - Published Version
Restricted to Repository staff only Jezik dokumenta:Croatian

Download (2MB)

Abstract (Croatian)

Svrha ovog rada jest argumentirana analiza postojećeg sustava održavanja u poduzeću Konar - Distributivni i specijalni transformatori d.d. te na temelju rezultata analize donijeti prijedloge eventualnih poboljšanja sustava održavanja. Za donošenje prijedloga eventualnih poboljšanja temeljenih na rezultatima navedene analize, potrebno je detaljno upoznavanje sa svim koncepcijama održavanja kako bi se postojeći sustav održavanja mogao analizirati u odnosu na suvremene koncepcije. Ovaj je rad strukturiran u šest poglavlja. Nakon uvoda i definiranja osnovnih pojmova koji se koriste u održavanju, u drugom poglavlju detaljno su opisani svi pristupi i koncepcije održavanja te razvoj navedenih trendova kroz povijest. Slijedi definiranje strategije održavanja, upoznavanje sa problemom izbora strategije održavanja te metodom pomoću koje se provodi argumentiran izbor. Također u ovom dijelu opisana su moguća stanja opreme te suvremene značajke kvalitete opreme. U trećoj točki ovog rada iznijeta su temeljna obilježja poduzeća Končar – DandST, kao to su: povijest poduzeća, organizacijska struktura, djelatnost i proizvodni program, pokazatelji poslovanja te detaljno opisana funkcija održavanja u poduzeću. Tijek proizvodnog procesa transformatora također je opisan u trećoj točki ovog rada dok je istraživanje eksploatacijske pouzdanosti i raspoloživosti postojeće opreme u poduzeću obrađeno u četvrtom poglavlju u kojem su interpretirani rezultati analize i navedene korisne spoznaje za oblikovanje i donošenje odluka pri upravljanju djelatnošću održavanja. U sljedećem poglavlju dan je prijedlog poboljšanja sustava održavanja na temelju svih dosadašnjih analiza. Rad završava sa zaključcima odnosno koristima ovog rada.

Item Type: Thesis (Master's thesis (Bologna))
Uncontrolled Keywords: pristupi odravanja; strategija odravanja; srednje vrijeme izmeu kvara; zastoj; odravanje opreme; organizacijska struktura
Divisions: 700 Department of Industrial Engineering
Date Deposited: 22 Sep 2014 18:00
Last Modified: 18 Jan 2022 10:12
URI: http://repozitorij.fsb.hr/id/eprint/739

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year