Projekt rotornog rashladnog kompresora

Skender, Boris (2009) Projekt rotornog rashladnog kompresora. = Design of a rotary compressor for refrigeration purposes. Undergraduate thesis , Sveučilište u Zagrebu, Fakultet strojarstva i brodogradnje, UNSPECIFIED. Mentor: Andrassy, Mladen.

[img]
Preview
Text
04_11_2009_Skender.pdf - Published Version Jezik dokumenta:Croatian

Download (574kB) | Preview

Abstract (Croatian)

Predmet ovog završnog rada je projekt rotornog rashladnog kompresora za dizalicu topline za hlađenje i grijanje stambenih prostora. Agregat se sastoji od dva paralelno spojena kompresora sa ekscentrično rotirajućim stapom (lamelni kompresor) koji je nazivnog rashladnog učina 5 kW pri vanjskoj temperaturi od 28°C. Radna tvar je R410A. Projekt se sastoji od proračuna osnovnih dimenzija kompresora obzirom na traženi učin. Prema dobivenim osnovnim veličinama je razrađena tehnička dokumentacija dijelova potrebnih za izradu kompresora i sklopni crtež. Kompresor je predviđen za postavljanje u hermetički zatvoreno kućište. Izvan kućišta je predviđena regulacija paralelno spojenih tlačnih vodova agregata. Ispitan je raspoloživi učin obzirom na regulaciju, kao i promjena parametara rada s obzirom na raspon temperatura kondenzacije i isparavanja.

Item Type: Thesis (Undergraduate thesis)
Uncontrolled Keywords: kompresor; jednolamelni kompresor; rashladni kompresor
Divisions: 300 Department of Thermodynamics, Thermal and Process Engineering > 320 Chair of Thermal and Process Engineering
Date Deposited: 22 Sep 2014 18:00
Last Modified: 20 Jan 2022 12:18
URI: http://repozitorij.fsb.hr/id/eprint/755

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year