Procjenjivanje sposobnosti procesa i sposobnosti mjernog sustava

Kralj, Hrvoje (2009) Procjenjivanje sposobnosti procesa i sposobnosti mjernog sustava. = Master's thesis , Sveučilište u Zagrebu, Fakultet strojarstva i brodogradnje, UNSPECIFIED. Mentor: Runje, Biserka.

[img]
Preview
Text
12_11_2009_DIPLOMSKI_RAD_PROCJENJIVANJE_SPOSOBNOSTI_PROCESA_I_SPOSOBNOSTI_MJERNOG_SUSTAVA.pdf - Published Version Jezik dokumenta:Croatian

Download (2MB) | Preview

Abstract (Croatian)

U radu je razrađen i opisan postupak procjene sposobnosti procesa. U cilju pravilne interpretacije rezultata definirani su uvjeti, pretpostavke, normalnosti i stabilnosti procesa, koje je nužno zadovoljiti prije same procjene. Postupak procjene sposobnosti procesa za raspodjele podataka koje se ponašaju po normalnoj razdiobi proveden je primjenom dobro poznatih indeksa sposobnosti procesa. Razrađena je raspodjela i primjena kontrolnih karata koje se primjenjuju u procijeni sposobnosti procesa. Navedene su i opisane osnovne sastavnice mjernog sustava koje su potrebne za kvalitetnu procjenu mjernog sustava. Razrađeni su i definirani mjeriteljski pojmovi i statističke veličine za procjenu sastavnica mjernog sustava. Navedene su i detaljno razrađene metode procjene sposobnosti mjernog sustava u proizvodnim uvjetima.U okviru eksperimentalnog dijela rada provedene su analize, sposobnosti procesa i sposobnosti mjernog sustava, postupka lijevanja staklenih boca.Posebno je analiziran i utvrđen utjecaj kvalitete mjernog sustava na procjenu sposobnosti procesa. Analize su provedene statističkim paketom Minitab 15.

Item Type: Thesis (Master's thesis)
Uncontrolled Keywords: sposbnost procesa; procjenjivanje sposobnosti; mjerni sustav; kvaliteta
Divisions: 800 Department of Quality > 810 Chair of Precise Measurement and Quality
Date Deposited: 22 Sep 2014 18:00
Last Modified: 16 Oct 2015 13:13
URI: http://repozitorij.fsb.hr/id/eprint/764

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year

Nema podataka za dohvacanje citata