Sustav za recikliranje otpadne vode

Ercegovac, Kristina (2009) Sustav za recikliranje otpadne vode. = Master's thesis , Sveučilište u Zagrebu, Fakultet strojarstva i brodogradnje, UNSPECIFIED. Mentor: Dobrović, Slaven.

[img]
Preview
Text
19_11_2009_diplomski_ponedjeljak1.pdf - Published Version Jezik dokumenta:Croatian

Download (496kB) | Preview

Abstract (Croatian)

Ovim radom obuhvaćene su analize mogućnosti recikliranja obrađene otpadne vode termoelektrane kroz odabrano tehnološko rješenje. U početnom dijelu rada dan je uvid u postrojenje Termoelektrane-toplane Zagreb, te opis potrošača vode s približnim podacima o kvaliteti i količini ulazne vode, kao i s podacima o sastavu i količinama nastale otpadne vode. Kako bi se izbjeglo ispuštanje velike količine otpadne vode u okoliš potrebno je osmisliti idealno tehnološko rješenje za maksimalno iskorištenje raspoloživih količina otpadne vode. Rješenje problema krije se u postrojenju koje se sastoji od membranskih uređaja za obradu vode. U radu je odabrana adekvatna oprema za rad postrojenja, te su izračunati troškovi proizvodnje pročišćene vode tj. filtrata.

Item Type: Thesis (Master's thesis)
Uncontrolled Keywords: demineralizacija vode; otpadne vode; ultrafiltracija; reverzna osmoza
Divisions: 500 Department of Energy, Power Engineering and Environment > 540 Chair of Water and Environmental Engineering
Date Deposited: 22 Sep 2014 18:00
Last Modified: 26 Jan 2022 13:21
URI: http://repozitorij.fsb.hr/id/eprint/807

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year