Sonyjeva analiza sklopivosti

Petranović, Matija (2010) Sonyjeva analiza sklopivosti. = Undergraduate thesis , Sveučilište u Zagrebu, Fakultet strojarstva i brodogradnje, UNSPECIFIED. Mentor: Jerbić, Bojan.

[img]
Preview
Text
08_02_2010_Matija_Petranovic_Zavrsni_rad.pdf - Published Version Jezik dokumenta:Croatian

Download (1MB) | Preview

Abstract (Croatian)

Sonyjev DAC (Design Analysis Control) je metoda vrednovanja proizvoda kojom se služe konstruktori kako bi analizirali i izmjerili sklopivost njihovih konstrukcija. Svrha metode jest prilagodba postojećih proizvoda automatskom sklapanju, ali i konstrukcija novih proizvoda koji će biti lako sklopivi uz minimalne troškove. U metodi se proces sklapanja rastavlja na skupine osnovnih radnji sklapanja. Procedura vrednovanja sastoji se od ocjenjivanja tri aspekta sklopa. To su: značajke dijelova, značajke sklapanja i značajke procesa. Rezultat analize jesu parametri sklopivosti koji opisuju lakoću sklapanja pojedinih dijelova. U ovom radu provedena je Sonyjeva analiza sklopivosti daljinskog upravljača televizora. Izračunato je vrijeme automatske montaže daljinskog upravljača, a također je posebno, mimo metode, odreÏeno vrijeme ručnog sklapanja. Daljnja analiza po metodi DAC, pokazala je da je daljinski upravljač uzorno oblikovan za automatsku montažu, s time, da je eventualno potrebno preoblikavati samo jedan dio (i to zbog njegove fleksibilnosti).

Item Type: Thesis (Undergraduate thesis)
Uncontrolled Keywords: Sony; DAC; sklapanje; montaža
Divisions: 900 Department of Robotics and Production System Automation > 920 Chair of Manufacturing and Assembly System Planning
Date Deposited: 22 Sep 2014 18:00
Last Modified: 16 Oct 2015 13:09
URI: http://repozitorij.fsb.hr/id/eprint/848

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year

Nema podataka za dohvacanje citata