Oblikovanje robotske stanice za pohranu dijelova

Paskutini, Bruno (2010) Oblikovanje robotske stanice za pohranu dijelova. = Undergraduate thesis , Sveučilište u Zagrebu, Fakultet strojarstva i brodogradnje, UNSPECIFIED. Mentor: Kunica, Zoran.

[img]
Preview
Text
09_02_2010_Zavrsni_rad_.pdf - Published Version Jezik dokumenta:Croatian

Download (1MB) | Preview

Abstract (Croatian)

U okviru ovog završnog rada opisano je rješenje integracije i realizacije robotske stanice, kao dijela montažne linije u laboratoriju za projektiranje izradbenih i montažnih sustava, Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu. \Novom robotskom stanicom željelo se omogućiti posluživanje linije za sklapanje termoregulatora , tj. vršiti zamjena gotovih proizvoda s linije, poluproizvodima. Za proces izmjene proizvoda upotrijebljen je postojeći manipulator. Također, zadatak je obuhvaćao osmišljavanje načina isporuke i dopremanja proizvoda u radni prostor manipulatora. Za tu funkciju korištena je pomična traka montirana u sustav. Kako bi gibanje trake prilagodio zamišljenoj funkciji potrebno je bilo ugraditi dodatni senzor i tipku za pokretanje. U radu su dani sadržaji vezani uz oblikovanje i programiranje automatskih montažnih sustava. Opisani su svi dijelovi sustava i načini njihova vezivanja u funkcionalnu cjelinu. Cijeli model simuliran je u CATI-i V5 i realiziran u laboratoriju.

Item Type: Thesis (Undergraduate thesis)
Uncontrolled Keywords: robotska stanica; model; PLC; senzor
Divisions: 900 Department of Robotics and Production System Automation > 920 Chair of Manufacturing and Assembly System Planning
Date Deposited: 22 Sep 2014 18:00
Last Modified: 16 Oct 2015 13:09
URI: http://repozitorij.fsb.hr/id/eprint/876

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year

Nema podataka za dohvacanje citata