Simulacija strujanja zraka u sobi ventiliranoj vrtložnim stropnim difuzorima

Ćurko, Ante (2010) Simulacija strujanja zraka u sobi ventiliranoj vrtložnim stropnim difuzorima. = Air flow simulation in a room ventilated with ceiling vortex diffusers. Undergraduate thesis , Sveučilište u Zagrebu, Fakultet strojarstva i brodogradnje, UNSPECIFIED. Mentor: Balen, Igor.

[img]
Preview
Text
09_02_2010_ZAVRSNI_RAD_pdf.pdf - Published Version Jezik dokumenta:Croatian

Download (2MB) | Preview

Abstract (Croatian)

Rad je podijeljen na tri poglavlja. U prvom poglavlju su uspoređeni profili brzina strujanja zračnog mlaza dobiveni simulacijom sa profilima brzina mlaza koji su dobiveni eksperimentalnim mjerenjima. Pri izradi simulacija korišten je komercijalni CFD software Airpak Fluent, dok su eksperimentalna mjerenja obavljena u laboratoriju Klimaoprema d.d. U drugom su poglavlju prilikom proračuna parametra za osjećaj pojave propuha na zadanim lokacijama sobe za prezentacije analizirane brzine strujanja u zoni boravka pri čemu su svi za to potrebni podaci dobiveni simulacijama u korištenom software-u Airpak Fluent. Treće poglavlje je zaključak u kojem su navedena zapažanja pri izradi usporedbe profila brzina mlaza te analize brzine strujanja u zoni boravka sobe za prezentacije.

Item Type: Thesis (Undergraduate thesis)
Uncontrolled Keywords: strujanje zraka ; ventilacija ; vrtožni stropni difuzor ; propuh
Divisions: 300 Department of Thermodynamics, Thermal and Process Engineering > 320 Chair of Thermal and Process Engineering
Date Deposited: 22 Sep 2014 18:00
Last Modified: 01 Feb 2022 13:08
URI: http://repozitorij.fsb.hr/id/eprint/879

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year