Sustav za zapisivanje i indeksiranje konstrukcijskog znanja

Franić, Leonard (2010) Sustav za zapisivanje i indeksiranje konstrukcijskog znanja. = Master's thesis , Sveučilište u Zagrebu, Fakultet strojarstva i brodogradnje, UNSPECIFIED. Mentor: Pavković, Neven.

[img] Text
18_02_2010_Diplomski_-_Leonard_Franic.pdf - Published Version
Restricted to IP adress Jezik dokumenta:Croatian

Download (5MB)

Abstract (Croatian)

Zadaća ovog rada je razviti sustav za zapisivanje i indeksiranje konstrukcijskog znanja na bazi već predloženog korisničkog sučelja, primijeniti razvijeni alat na konkretnom primjeru razvoja novog tipa elektromotora u poduzeću Končar-MES, te predložiti mehanizme i procese zapisivanja znanja svojstvene za taj tehnički ured. Glavni kod sustava je razvijen u Microsoft Visual Studio-u, a sama struktura baze podataka je izrađena u Microsoft Access-u. U radnji je objašnjeno korisničko sučelje, način rada i struktura baze podataka razvijenog sustava, pokazan je proces zapisivanja, indeksiranja i pretraživanja zapisa znanja na primjeru projektnog zadatka razvoja novog tipa elektromotora, predložena je inicijalna struktura pretraživačke taksonomije, načini povezivanja zapisa s informacijskim objektima i međusobno, te su izneseni neki teorijski zaključci o zapisivanju procesa konstruiranja. Sustav je razvijen do te mjere da se s njim mogu vršiti prvi eksperimenti u suradnji s više konstrukcijskih ureda na dulji vremenski period, te je predložen cijeli niz novih ideja daljnjeg razvoja čijom primjenom bi se ovom sustavu još više proširile mogućnosti.

Item Type: Thesis (Master's thesis)
Uncontrolled Keywords: zapis; znanje; sustav; alat; aplikacija; indeksiranje; konstruiranje; konstrukcijsko;  taksonomija; pokazivač; baza podataka
Divisions: 100 Department of Design > 110 Chair of Design
Date Deposited: 22 Sep 2014 18:00
Last Modified: 03 Feb 2022 10:04
URI: http://repozitorij.fsb.hr/id/eprint/912

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year