Primjena DVT kamere za lociranje predmeta rada

Zoković, Marko (2010) Primjena DVT kamere za lociranje predmeta rada. = Master's thesis (Bologna) , Sveučilište u Zagrebu, Fakultet strojarstva i brodogradnje, UNSPECIFIED. Mentor: Jerbić, Bojan.

[img] Text
25_03_2010_Diplomski_rad_-_Marko_Zokovic.pdf - Published Version
Restricted to Repository staff only Jezik dokumenta:Croatian

Download (6MB)

Abstract (Croatian)

U ovom radu se obrađuje problem primjene “DVT 540 SmartCamera” vizijskog sustava pri određivanju lokacije termoregulatora u automatskom montažnom sustavu. Termoregulatori dolaze u nesređenom rasporedu, odnosno orijentacija i položaj su proizvoljni. Posebna pozornost je posvećena vremenu obrade slike koje uslijed kompleksnosti geometrije dijelova termoregulatora, predstavlja kritičnu veličinu za implementaciju u realnom sustavu. Razvijena aplikacija je verificirana na četveroosnom kartezijskom robotu u Laboratoriju za projektiranje izradbenih i montažnih sustava. Rad je podijeljen na šest poglavlja. U prvom poglavlju navedene su prednosti automatiziranih proizvodnih i montažnih sustava nad uobičajenim sustavima koji se danas većinom koriste u industriji. U drugom poglavlju objašnjen je pojam “strojni vid” , te su opisane uobičajene komponente vizijskih sustava i naglašena je važna uloga osvjetljenja. U trećem poglavlju opisane su metode poboljšavanja slike korištene pri izradi ovoga rada. U četvrtom poglavlju opisana je programska podrška vizijskog sustava Intellect, te su opisani alati korišteni pri razvoju aplikacije. U petom poglavlju dano je rješenje problema određivanja pozicije i orijentacije termoregulatora. Opisan je razvoj aplikacije. U šestom poglavlju sumirani su rezultati rada, te je predloženo moguće poboljšanje.

Item Type: Thesis (Master's thesis (Bologna))
Uncontrolled Keywords: vizijski sustav; automatizacija; određivanje lokacije
Divisions: 900 Department of Robotics and Production System Automation > 920 Chair of Manufacturing and Assembly System Planning
Date Deposited: 22 Sep 2014 18:00
Last Modified: 16 Oct 2015 13:10
URI: http://repozitorij.fsb.hr/id/eprint/935

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year

Nema podataka za dohvacanje citata