Oblikovanje četveroprstne hvataljke za pouzdano izuzimanje izradaka

Ucović, Viktor (2010) Oblikovanje četveroprstne hvataljke za pouzdano izuzimanje izradaka. = Master's thesis (Bologna) , Sveučilište u Zagrebu, Fakultet strojarstva i brodogradnje, UNSPECIFIED. Mentor: Jerbić, Bojan.

[img]
Preview
Text
13_05_2010_Viktor_Ucovic_Diplomski_rad.pdf - Published Version Jezik dokumenta:Croatian

Download (4MB) | Preview

Abstract (Croatian)

Povećanjem konkurentnosti industrijskih robota naspram ručnog rada povećava se potreba za efektnijom opremom za rukovanje odnosno alatima za hvatanje ili hvataljkama. Velik broj zahtijeva, mnoštvo različitih izradaka, kontinuiranost i pouzdanost sustava, stimulira budući razvoj hvataljki. Hvataljeke ostvaruju direktak kontakt s predmetom rada u procesu rukovanja. Oviso o značajkama predmera rada ili proizvoda, postavljaju se zahtijevi s kojima je potrebno definirati kontakt između predmeta rada i prsti hvataljke. U ovom radu prikazani su načini na koje aktivni dijelovi hvataljke mogu ostvariti kontakt s predmetom rada i koji se problemi pojavljuju u procesu automatskog rukovanja. Data su objašnjenja rada steznih hvataljki, njihova podjela i primjena. Ponuđeno je tehničko rješenje problema rukovanja s proizvodom (termoregulatorom), konstrukcijom četveroprstne hvataljke koja ima mogućnost centriranja predmeta rada (termoregulatora) u procesu hvatanja te na taj način osigurava pravilno rukovanje s proizvodom.

Item Type: Thesis (Master's thesis (Bologna))
Uncontrolled Keywords: robotika; hvataljke; rukovanje; konstrukcija
Divisions: 900 Department of Robotics and Production System Automation > 920 Chair of Manufacturing and Assembly System Planning
Date Deposited: 22 Sep 2014 18:00
Last Modified: 16 Oct 2015 13:10
URI: http://repozitorij.fsb.hr/id/eprint/945

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year

Nema podataka za dohvacanje citata