Automatska montaža potisnika u grebenastoj sklopki

Šaban, Matija (2010) Automatska montaža potisnika u grebenastoj sklopki. = Automatic assembly of the thrusters in switching device. Master's thesis (Bologna) , Sveučilište u Zagrebu, Fakultet strojarstva i brodogradnje, UNSPECIFIED. Mentor: Jerbić, Bojan.

[img] Text
01_07_2010_Diplomski_Saban.pdf - Published Version
Restricted to IP adress Jezik dokumenta:Croatian

Download (4MB)

Abstract (Croatian)

U radu je oblikovano rješenje automatske montaže potisnika u grebenastoj sklopki. Za potrebe montaže, potisnik će se iz nesreÏenog stanja vibrododavačem dovoditi u sreÏeno, dok će se opruzi u nesreÏenom stanju vizijskim sustavom odrediti položaj. Za potrebe diplomskog rada izraÏene su palete za držanje potisnika i opruge, kako bi se oblikovano rješenje moglo ispiti. Rad se sastoji od osam poglavlja. U prvom poglavlju opisane su prednosti automatske montaže, dan je pregled ureÏaja koji se koriste u montaži, te su opisani uređaji u Laboratoriju koji se koriste za potrebe diplomskog rada. Drugo poglavlje opisuje proizvod nad kojim je potrebno provesti automatsku montažu. Opisana je funkcija proizvoda, te su dane funkcionalne dimenzije. Treće poglavlje bavi se opisom procesa automatske montaže. Osmišljen je koncept plana montaže, te je opisano stanje pojedinih dijelova prije montaže u kućište. U četvrtom poglavlju proučene su i opisane moguće varijante umetanja potisnika i opruge. Odabrana varijanta razrađena je, izraÏeni su potrebni dijelovi, te se pristupilo testiranju. Nakon testiranja utvrđeni su nedostaci, te se pristupilo poboljšanju varijante. Peto poglavlje opisuje kinematiku. Opisan je tok programa, te komunikacija robota i ostalih uređaja. Na kraju rada nalazi se zaključak, popis literature i prilog sa tehničkom crtežima pojedinih dijelova, te podacima o korištenim ureÏajima.

Item Type: Thesis (Master's thesis (Bologna))
Uncontrolled Keywords: robotska montaža; grebenasta sklopka; robotski montažni sustav
Divisions: 900 Department of Robotics and Production System Automation > 920 Chair of Manufacturing and Assembly System Planning
Date Deposited: 22 Sep 2014 18:00
Last Modified: 12 Apr 2022 15:00
URI: http://repozitorij.fsb.hr/id/eprint/970

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year