Analiza zastoja na tehnološkim linijama u proizvodnji pića

Folnović, Margareta (2009) Analiza zastoja na tehnološkim linijama u proizvodnji pića. = Master's thesis , Sveučilište u Zagrebu, Fakultet strojarstva i brodogradnje, UNSPECIFIED. Mentor: Čala, Ivo.

[img]
Preview
Text
15_01_2009_Margareta_Folnovic_-_diplomski_rad_-_gotovo.pdf - Published Version Jezik dokumenta:Croatian

Download (1MB) | Preview

Abstract (Croatian)

Svjetski poznati napitak Coca-Cola prvi put je proizveden u Atlanti u SAD-u. Njegov koncentrat se još i dan danas proizvodi samo u Amenici, te njegovu formulu zna samo uzak krug ljudi zadužen za pripremu koncentrata. Tako napravljena mješavina šalje se u ostale podružnice diljem svijeta, gdje se pravi popularni napitak. Za dobivanje Coca-Cole potrebno je koncentrat pomiješati sa zaslađivačem, vodom i CO2, te je kao takav spreman za distribuciju. U ovom radu napravljena je analiza zastoja tehnoloških linija u proizvodnji bezalkoholnih pića. Mjerila su se vremena svih zastoja na pojedinim linijama koji su se potom analizirala i iz kojih je dobivena linija sa najmanjim brojem zastoja i s najvišim postotkom efikasnosti. Na temelju napravljenih analiza zastoja doneseni su zaključci o promjeni sustava održavanja i o unaprjeđenju proizvodnje.

Item Type: Thesis (Master's thesis)
Uncontrolled Keywords: Coca-Cola; zastoj; analiza; efikasnost; unapređenje proizvodnje
Divisions: 700 Department of Industrial Engineering
Date Deposited: 22 Sep 2014 18:00
Last Modified: 14 Apr 2021 16:37
URI: http://repozitorij.fsb.hr/id/eprint/450

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year